Günümüzde yaklaşık 8 milyara ulaşan dünya nüfüsünun gelecekte karşılacağı en önemli sorunun artan nüfus ve azalan tarım alanları nedeniyle beslenme ve gıda ürünlerine ulaşım olacağı düşünülmektedir. Özellikle Dünya üzerinde yaşanan iklim değişikliklerinin açıkta yetiştirilen tarımsal ürünlerin üretimini olumsuz etkileyeceği ve bu nedenle gelecekte üretimin daha çok ekolojik koşulların kontrol edilebildiği kapalı alanlarda yapılacağı öngörülmektedir.

2050 yılında yaklaşık 11 milyara ulaşması beklenen dünya nüfusunun açlık ve dengeli beslenememe gibi sorunlar yaşamaması için tarımsal üretimin bu süreç içerisinde en az %50-100 oranında artırılması gerekmektedir. Mevcut tarım arazilerinin aşırı yapılaşma nedeniyle azaldığı dikkate alındığında gelenseksel yöntemlerle yapılan yetiştiricilikle artan tarımsal ürün talebini karşılamak mümkün olmayacaktır.

Diğer yandan, Dünya üzerinde tarımsal üretim yapılabilen alanların entansif tarım nedeniyle aşırı yorulması, kirlenmesi ve üretim yapılabilecek alanların son sınırına ulaştığı da dikkate alındığında artan dünya nüfüsunu besleyebilmek için alternatif yetiştiricilik yöntemlerinin geliştirilmesi ve üretimde kullanılması zorunlu hale gelecektir.

Alternatif yetiştiricilik yöntemleri arasında günümüzde geliştirilmiş en önemli çözüm yöntemi kontrollü koşullarda yapılan "Topraksız Tarım" yöntemiyle üretimdir. İklim değişikliklerinden fazla etkilenmeyen topraksız tarım yöntemiyle üretim her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Bunlardan en önemli iki üretim yöntemi "Akıntılı Su Tarımı (Hydroponic-NFT)" ve "Püskürtmeli Su Tarımı (Aeroponic)" kullanılarak yapılan üretim şekilleridir.